Джокович с нова уверена крачка към върха



12-10-2018 11:30 | Николай Драганов

Новак Джокович се класира на полуфинал в "Мастърс" турнира в Шанхай след чиста победа над Кевин Андерсън.


В повторение на финала на Уимбълдън, сърбинът надделя със 7:6(1), 6:3 за 1 час и 42 минути игра, записвайки победа №7 от осем мача срещу Андерсън.


Ноле се нуждае само от още една победа, за да измести Роджър Федерер от второто място в ранглистата, дори на финала да изгуби именно от него. 


Негов съперник в съботния полуфинал ще бъде Александър Зверев, който по-рано днес се справи също в два сета с Кайл Едмънд. До този момент Джокович и Зверев имат само един мач помежду си - през миналата година на финала на "Мастърс" турнира в Рим, когато победата беше за германеца. 


В двубоя срещу Андерсън сърбинът успя да вкара 72% първи сервис и да спечели 85% от точките при него и 61% от тези при втори сервис. Ноле спаси единствената точка за пробив пред Андерсън в мача и го проби веднъж във втората част, което се оказа достатъчно за крайния успех. В трите си двубоя до този момент сърбинът все още не е загубил сет. 


Джокович е шампион в Шанхай през 2012-та, 2013-та и 2015-та година, а през този сезон вече успя да спечели титлите от US Open, Уимбълдън и "Мастърс" турнира в Синсинати. Ако спечели титлата в Шанхай, той ще се доближи само на 35 точки в годишната класация до водача Рафаел Надал, а липсата на каквито и да било точки за защита до края на сезона го превръщат в огромен фаворит за първото място. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини