Зверев: Класирането за Лондон е като да спечелиш турнир от Шлема



12-10-2018 12:52 | Николай Драганов

Александър Зверев е петият тенисист, който официално се класира за финалите на ATP в Лондон, които тази година ще се проведат между 11 и 18 ноември.


21-годишният германецът се класира на полуфинал на турнира в Шанхай и натрупа достатъчно точки, за да се присъедини към компанията на Рафаел Надал, Новак Джокович, Хуан Мартин дел Потро и Роджър Федерер, които вече си осигуриха място в английската столица.


"Страхотно е, че вече официално отново съм част от най-добрите осем, което е елитна група", коментира Зверев след победата над Кайл Едмънд. За него това ще бъде второ поредно участие в Лондон.


"Това е цел за всички играчи в началото на сезона. Много съм щастлив, че отново ще бъда там и ще имам възможност да играя за втора поредна година. Очаквам турнира с нетърпение", добави той.


"Поставям тази надпревара почти наравно с турнирите от Големия шлем. Това е можеш би един от най-престижните турнири, който имаме - за да си там трябва да си сред най-добрите осем души в света. Дори само да си част от това, да играеш там, е повод за гордост. Близо е до спечелване на Голям шлем и мисля, че всички ще кажат това, тъй като очевидно се налага да си играл силно през цялата година", не скри радостта си Зверев.


През миналата година Саша стана най-младият играч, който се класира за финалния турнир на ATP от 2008-ма година насам, когато това стори 20-годишният Дел Потро. Той е първият германецът, който се класира за две поредни години след Борис Бекер в средата на 90-те. 


Победата над Едмънд означаваше и още един временен рекорд: за най-много победи в тура. Зверев вече има 49 успеха през 2018-та година и изпреварва Доминик Тийм, който отпадна рано в Шанхай и има 48. Австриецът се бори за едно от останалите места за Лондон. 


През май в Мадрид Саша Зверев грабна третата си "Мастърс" титла, като при това стана първият играч, направил това без да бъде пробит нито веднъж от както ATP започва да прави статистика под сегашната форма през 2011-та година. Германецът също така успешно защити трофеите си в Мюнхен и Вашингтон и игра финал на "Мастърс"-ите в Маями и Рим.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини