Чорич: Получих добър урок, Джокович връщаше всичко



15-10-2018 12:02 | Станко Димов

Борна Чорич пристигна в Шанхай без инерция. Хърватинът беше загубил в първия кръг на турнирите в Шензен и Пекин и дори обмисляше да се оттегли от Шанхай заради болки във врата. На старта Чорич загуби първия сет срещу Стан Вавринка, но след това успя да обърне двубоя и да покаже вероятно най-добрия си тенис през седмицата преди да бъде спрян от Новак Джокович на финала.

„Щастлив съм от представянето си през седмицата. Мисля, че последните 7 дни бяха много добри за мен. Чувството да бъда на финал на такъв турнир е неописуемо. Трябва и ще извлека само позитиви от тази седмица“, коментира Чорич след финала.

По същото време миналата година хърватинът беше извън Топ 50 на ранглистата, а в Шанхай той отпадна в първия кръг на квалификациите.

„Миналата година беше трудна за мен. Не играех добре. След края на сезона реших да сменя целия си отбор. Исках да променя подхода си като цяло. Направих много добра подготовка, тренирах в продължение на 6 седмици. Това беше най-дългата подготовка в кариерата ми и мисля, че ми се отрази на представянето в началото на сезона. След това обаче започнах да играя все по-добре и по-добре“.

За натрупаната увереност през сезона говорят и фактите: само двама тенисисти са спечелили повече мачове в Мастърс 1000 турнирите през годината от Борна -Александър Зверев (22) и Новак Джокович (20). Освен това Чорич успя да победи Федерер два пъти: на финала в Хале и на полуфиналите в Шанхай.  

„Определено доказах на себе си, че отново мога да побеждавам най-добрите тенисисти в света и да играя на високо ниво. Това ще ми помогне в надпреварите до края на сезона. След Купа „Дейвис“ не се чувствах добре на турнирите в Шензен и Пекин. Честно казано винаги страдам на турнирите в Китай, може би заради времето или часовата разлика, не знам. Сега обаче изиграх добре този турнир и догодина ще се върна в Шанхай с повече увереност“.  

Чорич призна, че на финала е бил надигран от Джокович.
„Той се справи много по-добре на корта от мен. Аз играех добре, доволен съм от тениса си, но той беше по-добър. Колкото и добре да сервирах той винаги намираше начин да върне топката в моета поле. Не можех да направя нищо повече. Джокович спечели заслужено, няма никакви съмнения в това“, коментира Чорич, който от днес е на рекордното за него 13-о място в ранглистата.  

„Получих добър урок. Не му се наслаждавах много, ако трябва да бъда честен, но е добре за мен и мисля, че мога да извлека позитиви от него. Когато имам свободно време ще изгледам на ново финала. Мисля, че Джокович показа невероятен тенис и се надявам да науча нещо от него“, добави Чорич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини