Джокович: Тенисистите са сред най-чистите атлети



17-10-2018 10:13 | Николай Драганов

Устременият към върха в ранглистата Новак Джокович, който се завърна след дълго отсъствие на корта и успя да спечели две титли от Големия шлем и два "Мастърс" турнира, коментира темата с допинга в спорта по принцип и в частност в тениса.

"В нашия спорт, поне от моя гледна точка, нещата стоят много добре", коментира Ноле. Той призна, че е доволен от начина, по който функционира антидопинговата система в тениса.


"Регулациите са може би доста стриктни от гледна точка на това, че трябва да попълваш документи и буквално да отделиш час или два всеки ден от своя живот през цялата година, където и да си. Но  от друга страна, това дава възможност да бъдеш тестван и освен това е същото за всички играчи. От тази гледна точка е честно. Нямам нищо против да бъда тестван 10, 20 или 30 пъти в годината", коментира Джокович.


"Докато знам, че толкова пъти са тествани и останалите играчи, няма проблем. Опитваме се да защитим идентичността на спорта. Вярвам, че в тениса играчите са сред най-чистите атлети в света в един от най-конкурентните спортове. Докато продължаваме така, нямам причини да се оплаквам от тестовете. Нямам нищо против кръвните тестове, но разбира се предпочитам тези с урина. Не обичам иглите", призна сърбинът и призова да не бъдат спирани инвестициите в анти-допинговите програми. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини