Иво Карлович стана най-възрастният шампион в Чалънджър



22-10-2018 08:59 | Николай Драганов

На 39 години и 7 месеца бившият №14 в света Иво Карлович стана най-възрастният играч, който печели турнир от сериите "Чалънджър".


Една от най-колоритните фигури в света на тениса, известен с прякора си "Доктор Иво", триумфира с титлата на турнира в Калгари (Канада) след успех със 7:6(3), 6:3 над 15 години по-младия Джордан Томпсън.


Най-възрастният шампион в "Чалънджър" надпревара до този момент беше белгиецът Дик Норман, който спечели трофей в Мексико на 38 години и 1 месец.


Общо в кариерата на Карлович това е 16-та титла, като 8 от тях са от ATP тура. За последно той вдигна трофей в тура през 2016-та, при това на два пъти - в Лос Кабос и Нюпорт, а през настоящата година се бори със зъби и нокти за своя лична цел - последно завръщане в Топ 100.


Големият хърватин е много близо до тази цел, като с трофея си в Калгари си осигури скок от 13 места и вече е №108 в света. Преди две седмици той игра финал и на "Чалънджър" в Монтерей, загубен от Давид Ферер. 


Зрителите в Калгари пък имаха шанса да видя типичния за него тенис, като в рамките на турнира по пътя до титлата наниза 126 аса. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини