Асен Блатечки се запалил по тениса покрай дъщеря си



26-03-2011 12:30 | Николай Драгиев

Един от най-добрите български актьори Асен Блатечки признава в интервю за "7 дни спорт", че спортът е неизменна част от неговия живот.

 

Дъщерята на Блатечки Катерина пък се занимава с тенис и покрай нея той също смята скоро да хване ракетата, тъй като се е "запалил".

 

"Аз съм каратист, дъщеря ми е тенисистка – всеки се занимава с нещо различно. Напоследък, когато ходя на тренировките на дъщеря ми, много започвам да се паля и да ми харесва този спорт и като нищо ще взема да си купя една ракета и да започна и аз да тренирам с нея," признава Блатечки.

 

Другият спорт, на който той залага е фитнесът. "Предимно с фитнес се занимавам, защото не ме ограничава – мога да отида, когато си пожелая. Иначе винаги когато мога, гледам да отида и в залата по карате. Старая се да си поддържам уменията."

 

Актьорът от "Стъклен дом" е бил и четири години шампион на България по карате. "Състезавах се в категория 75 кг, но се пусках и в „оупън” – там, където няма категории. Последната година, когато ме приеха във ВИТИЗ, станах шампион на първото състезание по традиционно карате в България и в него нямаше категории, нямаше и протектори. От всички каратеки, които се бяхме явили там – 10 на брой, общо около 250 човека, имаше само един шампион – бих ги всички и бях много щастлив!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини