Янко Типсаревич за литературата, семейството и брака



26-03-2011 13:37 | Николай Драгиев

Янко Типсаревич е един от най-колоритните играчи в мъжкия тенис. Той е разпознаваем не само с уменията си на корта, но и с интереса си към литературата, множеството си татуировки и цялостното си отношение към живота.

 

"Моите родители бяха против татуировките и пиърсинга. Може да сме имали различия през годините, но винаги съм се стремял да ги карам да се гордеят с мен.

 

"Интересът ми към литературата идва от моята майка. Тя е била студент по право, но в крайна сметка не е работила това, а остана да се грижи за дома ни. Нейното хоби е да чете. Именно тя провокира интереса у мен като ми показа доста заглавия," признава Типсаревич, чиято любима книга е "Генеалогия на морала" на Фридрих Ницще.

 

През миналата година Типсаревич мина под венчилото с дългогодишната си приятелка Биляна. Тя е бивша тв водеща и модел. Сърбинът признава, че съпругата му го кара да се чувства като "най-големия късметлия на света".

 

"Бракът не ни промени по никакъв начин, тъй като ние сме заедно от много време. Ние живеем заедно от близо пет години, преди да се оженим. Тя пътува с мен по турнирите и аз съм много доволен от това. Биляна обаче ме е предупредила, че това няма да продължава вечно. Тя иска да се фокусира върху кариерата си. В момента се чувствам като най-големия късметлия на света, че тя е с мен."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини