Шампионът Анди Родик изпада от топ 15 след изненадваща загуба



27-03-2011 10:22 | Николай Драгиев

Шампионът от миналогодишното издание на "Мастърс 1000" в Маями Анди Родик отпадна още на старта тази година. Той отстъпи с 4:6, 6:7 на Пабло Куевас (Уругвай, №67).

 

Това значи, че световният номер 8 ще заема максимум 15-а позиция в ранглистата от следващата седмица. Това ще бъде най-ниското му класиране от 2002 година. Американецът е бил извън топ 10 само в продължение на 4 седмици от 2006 година насам.

 

"Не се чувствах добре през целия ден. Имах проблеми с дишането. Имам проблем, но ще разбера какво става, когато се прибера вкъщи. Много е разочароващо това, което се случи," сподели Родик.

 

За 25-годишният Пабло Куевас това е най-голямата победа в неговата кариера. Досега той не бе побеждавал състезател от топ 10.

 

"Трудно е да играеш срещу контузен противник, но аз опитах да се концентрирам върху играта си," обясни Куевас, който ще играе с Жил Симон в трети кръг.

 

Не само Родик обаче от поставените напусна Маями. Неговия пример бе последван от Алберт Монтанес, Хуан Игнасио Чела, Ернест Гулбис, Марин Чилич и Юрген Мелцер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини