Серията на Джокович продължи и в Париж



30-10-2018 23:22 | Николай Драганов

Новак Джокович записа 19-та поредна победа и се класира за трети кръг в последния за годината "Мастърс" турнир.


Сърбинът се наложи със 7:5, 6:1 над Жоао Соуса в Париж, като по този начин запази 100% актив срещу този съперник - шест победи от шест мача. 


Интрига в мача не липсваше в първия сет, когато Ноле първо проби за 3:1, но Соуса върна пробива за 3:4, а после изравни. При 5:5 сърбинът спаси точка за пробив, а малко по-късно на свой ред успя да пробие с цената на сета. 


Втората част започна с два пробива и преднина от 5:0, преди Соуса са вземе първия си гейм. Той дори имаше три шанса да върне един от пробивите, но Джокович се справи и от третия мачбол затвори срещата. 


Във втори кръг Ноле ще се изправи срещу Дамир Джумхур, който в първи кръг надигра Петер Гойовчик, а във втори се наложи над последния човек, побеждавал Ноле, в лицето на Стефанос Циципас след 6:3, 6:3.


Сърбинът не е губил от началото на август насам, когато отстъпи на Циципас в три сета на "Мастърс" турнира в Торонто. След това сърбинът спечели последователно титлите в Синсинати, US Open и Шанхай. Преди това Джокович спечели и Уимбълдън. 


Общо през сезона победата над 48-мия в света португалец беше 46-та за Ноле при 10 загуби. В Париж и Лондон сърбинът ще си оспорва първото място в ранглистата с Рафаел Надал. 


Ноле преследва пети трофей в кариерата си в Париж след успехите през 2009, 2013, 2014 и 2015-та година, докато Надал никога досега не е печелил титлата. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини