Станаха известни полуфиналистките в Жухай



02-11-2018 16:22 | Tennis24.bg

Гарбине Мугуруса, Ашли Барти и Мадисън Кийс се класираха за полуфиналите на турнира на твърди кортове "WTA Елит Трофи" в китайския град Жухай с награден фонд 2,35 милиона долара.

Поставената под номер 7 Мугуруса спаси три мачбола и се наложи над втората в схемата Анастасия Севастова с 6:7(4), 6:2, 7:6(1), с което си осигури първото място в група "В" с две победи. Севастова, която се нуждаеше от успех, за да продължи напред, проби за 5:4 в третия сет и сервираше за класиране на полуфиналите. Тя поведе с 40:15, а след това пропусна и още един мачбол, след което допусна обрат.

Барти пък продължи в елиминациите за трофея, след като Каролин Гарсия се наложи над Арина Сабаленка с 6:4, 6:4, а това класира австралийката напред като победителка в група "С" с най-добро геймово съотношение, след като и трите завършиха с по една победа и една загуба и по два разменени сета.

Номер 6 Кийс завърши първа в група "А". Американката се нуждаеше само от сет в мача си с представителката на домакините Цян Ван, за да си осигури място сред най-добрите 4 и бързо се справи с тази задача, макар в крайна сметка да загуби срещата с 6:1, 3:6, 1:6. Кийс бе безкомпромисна в първата част, която спечели за едва 30 минути. С изпълнението на задачата, американката реши да спести сили и това позволи на Ван да направи пълен обрат и да спечели срещата.

Защитаващата титлата си Юлия Гьоргес си осигури място в топ 4 вчера като победителка в група "D". Така в полуфиналите двойките са Гьоргес срещу Барти и Мугуруса срещу Кийс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини