Федерер: Лондон е напълно различен турнир



09-11-2018 15:35 | Станко Димов

Роджър Федерер изигра 9 мача в рамките на две седмици в Базел и Париж и успя да намери ритъм преди финалите на АТП в Лондон, които започват в неделя. Припомняме, че швейцарецът попадна в една група с Кей Нишикори, Кевин Андерсън и Доминик Тийм.

„Лондон е напълно различен турнир от останалите, защото играеш със съперник от Топ 10 още от старта“, коментира Федерер.

„Хубавото е, че след двубоя имаш ден почивка, след това нов мач и пак ден почивка. Всеки иска да започне турнира добре и играе под напрежение от самото начало. Трябва да играеш добре от самото начало, няма как да намериш формата си с течение на турнира“.

В Базел Федерер спечели титлата за рекорден 9-и път, а в Париж достигна до полуфиналите, където отстъпи на Новак Джокович в паметен трисетов двубой. „Мисля, че си постигнах целта. Загубих от Новак след тайбрек в третия сет. Дали съм разочарован ли? Не. В тайбрека нещата се случват много бързо. Един лош ретур или една грешка на мрежата и изведнъж изоставаш с 1:3 или 1:4 точки и си опрян до стената“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини