Зверев: Не е лесно да пробиеш покрай Федерер, Надал и Джокович



12-11-2018 16:39 | Николай Драганов

Световният №5 Александър Зверев коментира, че новото поколение в тениса изпитва затруднения да направи своя пробив по обективна причина - присъствието на Рафаел Надал, Роджър Федерер и Новак Джокович. 


"Не е лесно да пробиеш в ерата на Роджър, Рафа и Новак. Но ние сме следващото поколение, което играе на най-високо ниво. Мисля, че тенисът има добро развитие", коментира една от младите суперзвезди на тениса.


Той коментира и конкретно постигнатото от Роджър Федерер дълголетие. "Не знам какво ще правя аз, когато стана на 37. Надявам се още да играя, но никой друг не е Роджър. Това е невероятно постижение - нещо, което не сме виждали никога досега и може би никога няма да видим отново".


21-годишният германец коментира и собственото си развитие. "Щастлив съм от това, което показах. Изиграх доста добри турнири, титла от "Мастърс", три "Мастърс" финала. Турнирите от Шлема бяха като цяло окей. В Париж имах нагласа са нещо по-голямо, исках да стигна далеч и да играя с Надал или Тийм. С Надал бяхме най-добри в сезона на клей, но в Париж нямах останали сили", коментира Саша.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини