Лондон, ден 3: Ще отвърне ли Федерер на удара?



13-11-2018 08:39 | Николай Драганов

В третия ден на финалния турнир на ATP в Лондон ще се изиграят вторите двубои от група "Лейтън Хюит". След като в първия ден на турнира Кей Нишикори успя да победи Роджър Федерер, днес големият въпрос е: ще успее ли Маестрото да отвърне на удара?


Негов съперник ще бъде Доминик Тийм, който също загуби първия си мач от Кевин Андерсън. Двамата ще се срещнат за четвърти път, като австриецът води с 2:1 победи, но всичките им мачове са през 2016-та година. 


От преместването на финалния турнир на ATP в Лондон през 2009-та година Федерер е загубил едва три мача в груповата фаза. Швейцарецът е шесткратен шампион от тази престижна надпревара, а в Лондон преследва титла №100 общо в кариерата си. 


"Не сме играли от известно време. Честно казано, не съм мислил за мача. Нямах това време. Дори не мислех с кого ще играя. Просто знам, че трябва да се представя по-добре от днес, това е всичко", коментира Федерер относно следващия си двубой след мача с Нишикори.


Двубоят между Федерер и Тийм е последен в програмата за днешния ден и ще започне около 22:00 часа българско време.


По-рано през деня вече ще е известен победителя от другия мач в група "Лейтън Хюит", който ще стане и първият класирал се напред състезател. 


Нишикори води с 5:3 на Андерсън в преките мачове, като спечели и последният им мач преди седмици в Париж. Преди това обаче южноафриканецът взе други два мача, отново в зала, през 2018-та година - във Виена и Ню Йорк. Любопитна подробност е, че именно това са турнирите, в които Андерсън триумфира с титлите през тази година. 


"Щастлив съм за него, защото започна годината с участие в "Чалънджър" сериите. Това беше тежко решение. Заслужава уважение и поздравления. Мисля, че всички имаме такова към Кей, защото той е страхотен боец", коментира Федерер по адрес на Нишикори. 


Мачът между японеца и Кевин Андерсън ще започне около 16:00 часа българско време. 


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини