Радванска обяви края на кариерата си



14-11-2018 17:06 | Станко Димов

Агниешка Радванска обяви края на състезателната си кариера. Полякинята, която през 2012-а година се изкачи до №2 в ранглистата, използва профила си във „Фейсбук“ за да съобщи неприятната новина. Радванска споделя, че заради много контузии тялото ѝ повече не може да понесе натоварването, което се изисква за един професионален тенисист.

Предлагаме ви най-важното от обръщението на Радванска:

„Скъпи приятели,

Бих искала да споделя с вас едно от най-важните решения в живота ми. Днес, след 13 години на корта, реших да сложа край на кариерата си. Това не беше лесно решение. Благодарна съм, че имам специални спомени като 20-те титли от WTA, триумфа във финалите в Сингапур, финала на Уимбълдън и много други. За съжаление вече не мога да тренирам и играя както бях свикнала, а тялото ми вече не може да оправдание очакванията ми. Като се има предвид здравето ми и тежестта на професионалната кариера трябва да призная, че не мога да натоварвам тялото си до необходимите граници.

Очаквам ракетата и казвам сбогом на професионалния тур, но не напускам тениса. Тенисът винаги е заемал специално място в живота ми. Сега е време за нови предизвикателства, нови идеи, също толкова вълнуващи, колкото битките на корта, надявам се“.

През последните години Радванска страда от най-различни травми, които я принудиха да вземе крайното решение и да напусне професионалния спорт.  


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини