Бъдещето е сега - Зверев подчини Федерер



17-11-2018 17:49 | Николай Драганов

Александър Зверев се класира за свой най-голям финал в кариерата, след като постигна чиста победа над Роджър Федерер със 7:5, 7:6(5) в полуфинален сблъсък на финалния турнир на ATP в Лондон.


21-годишният германецът се наложи над 16 години по-възрастния си именит съперник за 1 час и 35 минути, като това беше трета негова победа от шест мача срещу швейцареца.


Зверев очаква на финала Новак Джокович или Кевин Андерсън, а Федерер ще трябва да почака поне до 2019-та година за своята титла №100.


Саша е и първият германец от 1996-та година насам, който ще играе за титлата. Преди 22 години Борис Бекер отстъпи на Пийт Сампрас, когато турнирът се провежда в Хановер.


Шесткратният шампион Федерер пък направи сериозна крачка встрани от мечтата за нов трофей от финалната надпревара на ATP, която не е печелил от 2011-та година. 


Саша показа невероятна стабилност в днешния полуфинал, не допусна дори точка за пробив през първата част, като за сметка на това стигна до 0:40 в подаването на Федерер при 6:5 в своя полза и проби още от първата възможност с цената на сета.

 

Германецът успя да се справи не само с оръжията на съперника, но и с напрежението от трибуните, които отчетливо подкрепяха Федерер. 


Във втората част Федерер имаше шанс да върне интригата с пробив за 2:1, но още в следващия гейм германецът върна пробива. До 6:6 не се стигна до нови точки за пробив, а в тайбрека Зверев отново показа здрави нерви и точност, осъществи минибрейк за 6:4 и малко по-късно затвори мача.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини