Бекер засипа Зверев с похвали: Голям момент за тениса!



19-11-2018 12:39 | Николай Драганов

Спечелването на финалния турнир на ATP от страна на младия Александър Зверев е голям момент за тениса като цяло. Тази позиция защити неговия сънародник и легенда в този спорт Борис Бекер, който беше последният германец, печелил тази титла.


"От години говорим, че тенисът се нуждае от нови лица и силни нови играчи. Александър доказа, че е най-добрият от новото поколение. Победата над Новак Джокович на финала беше голяма изненада и голяма победа за него", каза Бекер в коментар за BBC.


"Това беше големият мач, който всички очаквахме от него. Да победиш Роджър и Новак в два последователни дни на един от най-големите турнири е заявка както към тях, така и към целия свят, че ти си следващият голям играч", добави Бекер, който работи със Зверев между 2014-та и 2016-та година.


"Светът видя пристигането на новата суперзвезда", добави той и го поздрави за психическата издръжливост в моментите, когато е пробил Джокович и е трябвало да затвърди, което показва голям характер. 


"Впечатлен съм от начина, по който той започна мача, тъй като без съмнение беше аутсайдерът, особено сле като загуби категорично от Новак няколко дни по-рано. Но той дори не мигна, вкарваше сервиса си, сервираше със 140 мили в час, намираше целта и накара Новак да започне да се притеснява", анализира Бекер.


"Същевременно Саша не се плашете от дълги разигравания. Обикновено никой не издържа дълго в разиграване с Новак, но Саша го стори и това изненада сърбина. Сега е време да направи това и в петсетовите двубои от Големия шлем", подчерта германската легенда. 
"Когато работехме заедно, той често ме питаше какво се изисква, за да печелиш. Казах му, че е едно да спечели мач или два и да достигнеш четвъртфинал, но съвсем друго да спечелиш финалите на ATP или Голям шлем. Казвах му какво съм правил аз в онези дни, когато печелех. Щастлив съм, че днес около него е Иван Лендъл, който има осем титли от Големия шлем и може също да му разкаже онези истории и да помогне на тима му да разбере играта", добави Бекер. 


"Има доста треньори в тениса и без да показвам неуважение към тях - за да спечелиш турнир от Големия шлем и да станеш №1 трябва да говориш с хора, които са били там и са получили този опит. Понякога става дума за малка стъпка и когато около теб имаш някой, който е бил в такава ситуация, това може да има голям ефект", каза още той и поздрави Зверев за решението да привлече Лендъл в екипа си. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини