ВИДЕО: Петкович откри рецептата за победа над Вожняцки



28-03-2011 22:25 | Николай Драгиев

Световната номер 23 Андрея Петкович постигна най-голямата победа в кариерата си. Петкораци, както е известна тя, надви лидерката в ранглисата Каролина Вожняцки след 7:5, 3:6, 6:3 за два часа и 20 минути игра.

 

Така се потвърди правилото, че силно представяне на предходния турнир в Индиън Уелс (Вожняцки спечели титлата), обикновено води до по-слаба игра в Маями.

 

Двубоят от четвърти кръг на надпреварата предложи наистина качествен тенис, а Петкович се бе подготвила отлично и имаше ясен план за действие. Тя продуцира невероятните 52 непредизвикани грешки от Вожняцки, главно от форхенда на датчанката.

 

В същото време Петкович разчиташе на мощния си форхенд, но разнообразяваше действията си и с излизания на мрежата.

 

По време на първия сет Петкович спаси три сетбола при 4:5 за Вожняцки, след което затвори в своя полза със 7:5.

 

Във втората част Вожняцки възстанови равенството, въпреки че много трудно успяваше да печели точките си за пробив. Все пак тя стигна до 6:3.

 

В решителния трети сет Петкович поведе от самото начало с пробив, допусна неговото връщане, но след втория вече нямаше какво да я спре. Тя вкара 80% първи начален удар и завърши срещата с ас. 

 

След срещата Вожняцки напусна корта бясна от представянето си.

 

"Чувствам се страхотно, не мога да повярвам. Емоциите са ме завладели. Вожняцки е много тежък съперник. Имах много специален план за действие, благодарение на моя треньор и се придържах към него.

 

"Когато обаче противникът ти играе силно, е трудно да изпълняваш своя план. Успях да се придържам към него все пак и това се случи. 

 

"Повечето хора си мислят, че срещу Вожняцки се печели със сила, но това не е вярно, тя също е много здрава. Опитах да миксирам играта си, което не е типично за стила ми," коментира доволната победителка.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини