Милмън: Жалко е, че закриват турнира в Бризбън



Милмън: Жалко е, че закриват турнира в Бризбън
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
25-11-2018 10:53 | Николай Драганов

Австралийският тенисис Джон Милмън изрази своето разочарование, че турнирът от сериите ATP 250 в Бризбън ще престане да съществува след 2019-та година. 


Това ще се случи заради новата надпревара ATP Cup, която започва от 2020 и се явява нещо като конкурент на Купа "Дейвис", която се организира от ITF. 


ATP Cup ще събере представители на 24 нации в няколко града, един от които е Бризбън, което означава, че турнирът от календара на ATP тура, с който мнозина топ играчи през годините са откривали своя сезон, остава в историята.


"Наистина е жалко, че ATP няма повече да има турнир в Бризбън", заяви Милмън, който през този сезон нашумя с победата си над Роджър Федерер на US Open.


"Местната власт и хората винаги са били активно зад напреварата. ATP Cup ще бъде интересен формат и се надявам да е успешен. Имам своите резерви, но може и да бъда опроверган. Не знам как ще проработи, след като ITF има провежда Купа "Дейвис" през ноември, а ATP ще прави сходен формат в ранния януари. Но тази игра е за феновете и те заслужат най-добрия тенис, след като толкова години подкрепяха турнира толкова горещо", коментира Милмън.


Турнирът в Бризбън е един от най-успешните за Григор Димитров. Там той игра първия си финал в ATP през 2013-та, а през 2017-та спечели титлата. През този сезон той достигна до полуфинал, какъвто игра и през 2015-та. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини