Руседски предрече календарен Голям шлем за Ноле



25-11-2018 11:30 | Николай Драганов

Бившият №4 в света Грег Руседски заяви, че Новак Джокович има всички шансове да спечели и четирите турнира от Големия шлем догодина. Сърбинът е в серия от 14 поредни победи в турнирите от Шлема, след като през 2018-та спечели Уимбълдън и US Open. 


"Мисля, че е напълно легитимна прогноза да кажа, че Новак е фаворит и на четирите турнира от Големия шлем догодина", каза Руседски в интервю за Tennis365. 


"Останалите играчи, които сега стартират своите предсезонни подготовки, ще трябва да сторят нещо специално, за да се доближат до него, защото играе тенис, който те не могат да достигнат", добави той, въпреки че Ноле беше победен от Саша Зверев и Карен Хачанов в края на годината.


"Той успя да се отдели от останалите и макар Рафа Надал да е човек, който може да го спре на "Ролан Гарос", все пак е трудно да видим как Ноле ще бъде победен, ако продължава да играе така, както през втората част на този сезон", добави британецът.


Според него Джокович е способен да подобри постижението на Роджър Федерер от 20 титли от Големия шлем.


"Мисля, че 2019-та година ще е много важна за него. Ако спечели календарен Голям шлем, той ще има 18 титли. По-скоро му прогнозирам три от четирите, но има всички шансове да се доближи до 20-те на Федерер и след това да ги задмине. Ако играе така, както в момента, трудно е да видим как ще бъде спрян", каза Руседски. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини