Шарапова: Имам още какво да постигна



08-12-2018 08:59 | Николай Драганов

Историята на Мария Шарапова не може да бъде определена като розова приказва, особено в последните години. Въпреки това рускинята може да се похвали с големи успехи в своята кариера, а трудните моменти и дават възможност да оцени всичко постигнато досега през живота ѝ.


"Малките парченца от пъзела могат да направят или да прекъснат кариерата на един спортист, определено. По-лесно е да кажеш това, когато си бил от другата страна и си печелил турнири от Големия шлем, бил си №1 в света. Много е важна помощта от хората около теб в началната фаза, когато имаш таланта, имаш много неща, но чакаш и се опитваш да пробиеш. Хората около теб, които се грижат за тялото ти, за игровия ти план, за фитнеса - щастливка съм, че имах всички тези парчета от пъзела", коментира Шарапова.


"Хубаво чувство е да знаеш, че наистина добър в нещо. Това е добре за самочувствието ми, защото аз не съм добра в никой друг спорт. Направо съм безполезна в толкова много други неща, но чувствам, че съм добра в тениса. Постигнала съм много и защо да не продължа? Защо да не искам да се подобрявам още? Това е нещо, което правя отдавна и с което чувствам, че не съм приключила и имам още възможности и неща, които да постигна", закани се рускинята.


"Привилегирована съм да правя това, което правя, и го обичам. Мотивацията ми никога не е била проблем", добави 5-кратната шампионка от Големия шлем.


След завръщането си на корта през пролетта на 2017-та година, Маша успя да спечели едва един трофей - на турнира в Тиендзин. Трудната 2018-та и продължаващите физически проблеми дори доведоха до твърдения, че Шарапова е близо до отказване. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини