Световният №54: Не съм далеч от Тийм и Зверев



15-12-2018 10:32 | Николай Драганов

22-годишният италиански тенисист Матео Беретини заяви, че ако покаже повече постоянство, има шанс да се бори с най-добрите играчи в света.


Беретени спечели през тази година първата си титла от ATP в Гщаад, след като победи на финала Роберто Баутиста Агут. В края на сезона той завърши под №54 в ранглистата.


"Сега знам, че във всички мачове имам шансове, дори с най-високо ранкираните играчи. Дори когато играх срещу топ играчи като Саша Зверев и Доминик Тийм, макар да загубих, в определени моменти осъзнах, че разликата между мен и тях не е голяма", коментира италианецът.


"Важното е да знаеш какво трябва да правиш в бъдеще. Аз знам, че за да играя срещу най-добрите, трябва да стана по-постоянен на високо ниво. И именно върху това работя", добави той.


Беретини заяви, че в паузата до новия сезон ще работи върху физиката си, движението, бекхендите и сервиса. През годината той постигна 19 победи и 20 загуби, като успя да се изкачи до рекордната за себе си 52-ра позиция. Той е четвърта ракета на своята страна след Фабио Фонини (№13), Марко Чекинато (№20) и Андреас Сепи (№37).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини