Бекер: С Лендъл до себе си Зверев може да постигне мечтата



17-12-2018 09:41 | Николай Драганов

Носителят на шест титли от Големия шлем Борис Бекер заяви, че новата звезда на германския тенис Александър Зверев има всички шансове да триумфира в някой от четирите най-големи турнира, особено с Иван Лендън за свой треньор.


21-годишният Зверев триумфира в заключителния турнир на ATP в Лондон след победи над Федерер и Джокович, но все още е далеч от желаното ниво в турнирите от Големия шлем. Именно поради тази причина през миналия сезон към екипа му се присъедини Иван Лендъл, който помогна на Анди Мъри да направи така необходимата му последна крачка преди години.


"Той е посочван от повечето експерти като бъдещ номер 1 и играе като такъв. В последните две години, с изключение на турнирите от Шлема, играе на много високо ниво. Като млад играч се нуждаеш от време, за да направиш следващата крачка и в турнирите от Шлема още не е играл полуфинал, но представянето му във финалната седмица срещу най-добрите играчи поставя големи очаквания за 2019-та година", анализира Бекер.


"Започва от самия теб. Ако натрупаш увереност, ако започнеш да побеждаваш най-добрите в света ден след ден, дълбоко в себе си започваш да вярваш, че наистина принадлежиш на там. Ето защо мисля, че това беше неговият пробив", добави той. 
С носителят на осем титли от Големия шлем Лендън зад гърба си, през 2019-та година според Бекер ще дойде време и за пробив на най-високото ниво в тениса. 


"Има голяма разлика между постоянството в Топ 5 или Топ 10. Това е различно ниво. Саша е Топ 5 играч. Неговото желание да се обърне към Иван Лендъл говори достатъчно. Той можеше да каже, че е доволен от своето обкръжение, от баща си и настоящия треньорски щаб, че се справя добре. Но той иска да бъде по-добър. Назначаването на един от най-добрите треньори беше много важен ход, който ме зарадва. Веднага разбираш, че той не е доволен, иска да бъде на самия връх. Мисля, че с Иван на своя страна, той може да постигне тази мечта", обобщи Бекер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини