Младата звезда Нестеров: 80 процента труд и 20 талант



22-12-2018 09:36 | Николай Драганов

Целите за догодина са много високи – да играя на повече турнири до 18 години от календара на ITF. Това заяви Пьотр Нестеров, който бе награден за тенисист номер 1 на Европа при момчетата до 16-годишна възраст, предаде репортер на БГНЕС. 


Младият талант спечели едноседмичен лагер в академията на Патрик Муратоглу във Френската Ривиера. През тази година Нестеров стана шампион на осемте най-добри на Европа до 16 г. на Мастърса в Реджо Калабрия, Италия. Освен това тенисистът ни завоюва титла от първа категория в Сараево, Босна и Херцеговина и от втора в Лида, Беларус и Панчево, Сърбия. Перспективният ни играч говори за наградата и очакванията си през новия сезон. 


"Да бъдеш номер 1 в Европа е наистина специално чувство. Пак искам да благодаря на личния ми треньор, на Българската федерация по тенис, на Министерството на спорта, защото без тях нямаше да се достигне до тези постижения. Без труд няма как да стане – 80% труд и 20% талант. Целта са да играя повече турнири до 18 години от календара на ITF. Чака ни Европейска зимна купа във Варна, след това предстоят надпреварите на ITF. Мечтата на всеки тенисист е номер 1, разбира се, но първо трябва да се измине необходимия път. Новак Джокович е моят идол, следя го от десет години вече, но разбира се се опитвам се да изградя своя характер, техника и удари“, завърши Нестеров. 


Личният му треньор Кристиян Илиев също коментира успешната година на своя възпитаник и това, което го очаква през 2019. "Всички сме много щастливи с този огромен успех. Той е подплатен с много усилия, лишения, труд, постоянство, дисциплина. Знаете колко много силни тенис държави има в Европа, на трето място сме в Европа по успехи. Българският тенис върви много напред, забелязва се огромен прогрес. Искам да благодаря на Българската федерация по тенис, на Министерството на младежта и спорта и на Пьотр за неговото себеотрицание, постоянство, той е едно скромно момче. Предстои му турнир преди Европейската зимна купа на него и на Иван Пенев в Анталия от трета категория на ИТФ“, завърши Илиев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини