Започва разследване срещу Пати Шнидер заради огромни дългове



30-03-2011 18:36 | Николай Драгиев

Една от най-известните швейцарски тенисистки и понастоящем 41-а в световната ранглиста Пати Шнидер, бе замесена в сериозен скандал в родината си. Оказва се, че Шнидер и съпругът й дължат на кредитори - банки, дружества за събиране на дългове и данъчни органи над 400 000 долара.

 

32-годишната състезателка, която има намерение скоро да прекрати кариерата си, е спечелила в продължение на 16 години над 10 милиона долара от наградни фондове и спонсори, съобщава швейцарското издание "Блик".

 

Официално Шнидер е признала, че с финансите й се занимава нейният съпруг Райнер Хофман, който пътува с нея и по турнирите. Очаква се семейството да се наложи да продаде част от активите си, за да покрие огромните дългове.

 

Семейството притежва къща край Волфсбург, мезонет в Берлин и още няколко по-малки инвестиции в движимо и недвижимо имущество.

 

Оказва се, че въпреки наглед сериозните финансови средства, които Пати докарва в семейния портфейл, разходите също не са малко. Само годишен билет "бизнес класа" за двама, струва годишно близо 200 000 долара.

 

В момента Шнидер се намира в САЩ, но в Швейцария вече започват разследване на този случай.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини