Победи за Хачанов и Андерсън, следват Джокович и Надал



28-12-2018 08:40 | Николай Драганов

Шампионът от "Мастърс" турнира в Париж Карен Хачанов дебютира с успех на демонстративната надпревара в Абу Даби. Руснакът победи в два сета австриеца Доминик Тийм след 7:6, 6:3. Световният номер 11 бе твърде добър за финалиста от "Ролан Гарос" и ще се изправи в петък срещу номер 1 в ранглистата Новак Джокович в повторение на мача им от Париж, където Хачанов завоюва дебютната си титла от Мастърс 1000. 


Мачът между Хачанов и Джокович е втори в програмата, като първият полуфинал ще бъде между Рафаел Надал и Кевин Андерсън.
Защитаващият титлата си Андерсън постигна обрат срещу южнокорееца Хюн Чунг в среща от четвъртфиналите. Южноафриканецът спечели срещата след 6:7, 6:2, 6:1 за 2 часа и 24 минути и си осигури сблъсък на полуфиналите с №2 в света Надал. Двубоят ще бъде повторение на финала на US Open през 2017, когато испанецът триумфира в три сета. 


Иначе мачът между Андерсън и Чунг започна по-добре за южнокорееца, който имаше три възможности за пробив още в откриващия сервис гейм на съперника, но не успя да ги оползотвори. Постепенно южноафриканецът намери своя ритъм и взе комфортен аванс от 5-2. Чунг обаче показа непримирия си дух и върна пробива, а след това надигра опонента си в тайбрека, за да поведе със сет. 


Във втората част обаче Андерсън бе безпощаден, пробивайки на два пъти подаването на южнокорееца, за да вземе частта с 6-2. В третия сет картината бе идентична, като финалистът на Уимбълдън поведе комфортно с 4-0 и до края на сета нямаше проблеми със затварянето на мача. 


Андерсън ще търси дебютен успех срещу Надал, след като загуби в предишните си пет срещи от 11-кратния шампион на "Ролан Гарос". /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини