Лоши новини: Мъри призна, че още изпитва болка



28-12-2018 10:37 | Николай Драганов

Анди Мъри вярва, че прогресира с пълното си възстановяване след травмата на бедрото, но призна, че все още изпитва болка преди предстоящото му участие в Бризбейн. 


Миналата година британецът се отказа от участие в надпреварата, което отбеляза и началото на разочароващи шест месеца за шотландския тенисист, който в крайна сметка се оперира през септември след кратко завръщане на корта през лятото. 


Проблемите с бедрото тормозят Мъри от 2017 насам, но 31-годишният състезател е готов да добро представяне в Бризбейн преди старта на първия турнир от Големия шлем. 


"Все още изпитвам болка в бедрото, но се нуждая от практика и ще видя как се чувствам след поредни три, четири или петсетови мачове“, сподели той. 


"Миналата година, когато дойдох тук бе трудно, изпитвах дискомфорт. Сега определено се чувствам една идея по-добре в сравнение с миналия сезон. Обичам да играя тук“, разкри още британецът. 


Двукратният шампион на Уимбълдън ще бъде непоставен в австралийския град, като настоящата му позиция в световната ранглиста е под номер 256. Мъри публикува снимка в Инстаграм заедно с действащата шампионка на US Open при жените Наоми Осака след 30-минутна тренировъчна сесия на Queensland Tennis Centre. 


Запитан какво се надява да постигне в Мелбърн, Мъри отговори просто: "Искам да играя в турнирите без болка в бедрото и да се чувствам способен да се конкурирам с останалите“. 


Надпреварата в Бризбейн ще се проведе между 31 декември и 6 януари. /БГНЕС

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини