Вика надви Ким за най-добрата си победа през 2011



31-03-2011 07:08 | Николай Драгиев

Виктория Азаренка постигна най-голямата си победа през 2011 година. Вика надви за втори път в кариерата си Ким Клайстерс - 6:3, 6:3 по пътя към полуфиналите на турнира от категорията Premier Mandatory в Маями.

 

Това е лоша новина за Клайстерс, която защитаваше титлата си в Маями и поражението ще я отдалечи от световната номер 1 Каролина Вожняцки. В същото време надеждата на световната №3 Вера Звонарьова да измести белгийката е жива, но тя трябва да спечели титлата.

 

От своя страна Клайстерс загуби шест пъти своя сервис срещу Азаренка и явно не бе напълно възстановена от трилъра срещу Ана Иванович преди по-малко от 24 часа. Белгийката спаси няколко мачбола при 6:3, 5:1, но Азаренка не допусна колебания като Иванович, и я довърши малко по-късно.

 

"Нито физически, нито психически не се чувствах добре. Натрупаха се доста фактори. Бойният ми дух се бе изпарил. Срещу някоя по-слаба състезателка можеше и да спечеля, но не и срещу Виктория," коментира Клайстерс.

 

"Ким имаше тежък мач преди ден, но никога не трябва да бъде отписвана. До последно знаех, че ще се бори за всяка точка. Вера също е много постоянен играч. В момента показва може би най-добрия тенис на своята кариера, така че ще дам всичко от себе си," заяви от своя страна Азаренка.

 

До момента Звонарьова води с 6:2 в срещите с Азаренка. Най-запомнящият се мач между тях бе преди година на Australian Open, когато Азаренка обърна мача им, след като губеше с 4:6, 2:4 до 4:6, 6:4, 6:0.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини