Федерер надви Серина в дългоочаквания сблъсък



01-01-2019 15:18 | Tennis24.bg

Швейцария победи САЩ с 2-1 в груповата фаза на отборната надпревара Хопман Къп, след като „кръстоносците“ надделяха в дългоочаквания двубой на смесени двойки. За първи път в историята един срещу друг се изправиха две от легендите в тениса – Роджър Федерер и Серина Уилямс, които общо имат 43 титли от Големия шлем на сингъл и над 200 милиона долара от наградни фондове.

В крайна сметка Федерер и неговата партньорка Белинда Бенчич надделяха над Уилямс и Франсис Тиафо с 4:2, 4:3(3), за да стигнат до крайния успех в срещата и да продължат успешната защита на титлата си от миналата година.

„Това буквално е най-големият мач в кариерата ми, толкова се вълнувах. Да играя срещу толкова велик тенисист, на когото се възхищавам толкова много, означава много. Наистина е специално да се изправиш срещу най-великия за всички времена“, сподели Серина след на двубоя.

Федерер също не спести комплименти за именитата си опонентка. „За мен бе истинско удоволствие да играе срещу Серина, каква чест. Бях нервен, защото всички говорят за нейния сервис. Беше много забавно, тя е истински шампион и си личеше колко концентрирана и решителна е. Обичам тези нейни качества“, коментира швейцарският маестро. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини