Сензацията Андрееску пребори и Винъс Уилямс



04-01-2019 13:09 | Станко Димов

Тийнейджърката от Канада Бианка Андрееску продължава да пише история с представянето си на турнира на твърди кортове в Окланд. 18-годишната тенисистка отстрани още една бивша №1, след като осъществи обрат в двубоя си срещу Винъс Уилямс – 6:7 (1), 6:1, 6:3 и се класира за полуфиналите в надпреварата. Във втория кръг Андрееску, която започна надпреварата от квалификациите, надви шампионката от Australian Open Каролина Вожняцки.

„Вярвам, че всичко е възможно и тази вечер аз направих нещо невъзможно“, коментира канадката след успеха си над 20-години по-възрастната от нея Уилямс.

„Моята цел в началото на седмицата беше просто да прескоча квалификациите и вероятно да изиграя още двубой-два, а сега успях да отстраня няколко топ тенисисти. Вярвам в себе си до последния момент. Борих се и се наслаждавах на играта си“, каза още Андрееску.

След като допусна пробив в откриващия гейм на втория сет, канадката записа серия от 11 последователни гейма на сметката си и взе контрол в двубоя.
Напред продължава и шампионката от миналата година Юлия Гьоргес, която отрази мачбол при успеха с 3:6, 6:3, 7:6 (6) над Южени Бушар. Германката приключи двубоя със 47 и 47 печеливши удара.

„Мисля, че това беше двубоят, който съм изиграла при най-тежки условия тук в Окланд“, каза след двубоя Гьоргес, визирайки  силния вятър, който затрудни нея и опонентката ѝ.

За полуфиналите се класира и Виктория Кузмова, която се справи с американската тийнейджърка Аманда Анисимова с 6:3, 2:6, 6:4. На 17, Анисимова е най-младата състезателка в Топ 100 на ранглистата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини