Ферер потегли успешно към пета титла в Окланд



Ферер потегли успешно към пета титла в Окланд
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
08-01-2019 08:23 | Николай Драганов

36-годишният Давид Ферер, който играе последните си мачове в тура през този сезон, започна с победа участието си на турнира от сериите ATP 250 в Окланд, Нова Зеландия. 


Четирикратният шампион от тази надпревара се наложи категорично с 6:2, 6:1 над 49-тия света Робин Хаасе и вече има 32 победи и само 9 загуби в този турнир.


"Много съм щастлив, че ще имам още един шанс да играя на този корт. Благодаря ви за подкрепата, за мен е много емоционално да бъда тук. Моята цел е да завърша по най-добрия възможен начин. Щастлив съм от своята игра, опитвам се да се насладя на всеки миг на корта", коментира испанският ветеран след успеха си.

 

В момента Ферер заема 124-то място в света и планира да се откаже след "Мастърс" турнира в Мадрид през май. В следващия кръг в Окланд Ферер ще има много тежка задача в лицето на своя сънародник Пабло Кареньо Буста. 


Голяма изненада на старта поднесе представителят на домакините от Нова Зеландия Рубин Статъм. 31-годишният №310 в света надигра шестия поставен Хьон Чун след 7:5, 6:3 и ще играе срещу Ян-Ленард Щруф за място на четвъртфиналите. "Моят домашен корт, моята домашна публика, вие сте невероятни и наистина ми донесохте победата!", заяви след успеха щастливият новозеландец. 


В друг двубой Леонардо Майер от Аржентина изхвърли деветия поставен Стийв Джонсън от САЩ, а Петер Гойовчик надигра Гуидо Пея. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини