Джокович срещу квалификант, Надал и Федерер в една половина



10-01-2019 09:22 | Николай Драганов

Световният №1 Новак Джокович ще стартира участието си на тазгодишния Australian Open с двубой срещу квалификант. Във втори кръг го очаква потенциален сблъсък срещу Жо-Вилфред Цонга, на финал срещу когото Ноле спечели първата си титла от Големия шлем именно в Австралия през 2008-ма година. Французинът първо ще трябва да се справи с Мартин Клижан.


Ноле попадна в една половина с Александър Зверев, който на старта ще се изправи срещу Алиаз Бедене от Словакия, а при победата със сигурност ще играе срещу французин - Жереми Шарди или Уго Юмбер. 


Водач на долната част на схемата е Рафаел Надал, който стартира с мач срещу австралиеца Джеймс Дъкуорт. Във втори кръг го очаква Матю Ебдън или Ян-Ленард Щруф. Потенциален съперник на Рафа на четвъртфинал е Григор Димитров, стига преди това българинът да се справи с други сериозни предизвикателства


Шампионът от миналата година Роджър Федерер ще се изправи в първия си мач срещу Денис Истомин от Узбекистан. Във втори пък Маестрото, който спечели последните две издания на Откритото първенство на Австралия, със сигурност ще срещне квалификант. Швейцарецът е в половината на Надал, което означава, че двамата могат да се срещнат на полуфинал.


ПЪЛЕН ЖРЕБИЙ 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини