Световният тенис елит застана до Анди Мъри



11-01-2019 10:12 | Станко Димов

Новината за оттеглянето на Анди Мъри от тениса разтърси спортния свят в навечерието на Australian Open. От близо 2 години шотландецът има здравословни проблеми, които към момента не може да разреши и заради които той обяви, че ще спре с тениса след Уимбълдън този сезон, ако изобщо издържи до него.

Очаквано решението на Мъри получи огромен отзвук и реакцията на неговите колеги и приятели не закъсня:

„В един момент всички ще приключим с тениса, но приятелството остава за цял живот. Това, което си направил за спорта ще живее вечно. Надявам се да бъдеш здрав и да направиш силен финал, приятелю“, написа Григор Димитров в Twitter и публикува снимка с Мъри от двубоя им на Уимбълдън през 2014-а.

„Анди, точно гледах пресконференцията ти. Моля те, не спирай да опитваш. Не спирай да се бориш. Мога да си представя болката и разочарованието ти. Надявам се, че ще преминеш през този момент. Ти заслужаваш да се откажеш по твоите условия, когато и да се случи това. Обичаме те, Анди, и искаме да те виждаме щастлив“, написа в емоционално обръщение Хуан Мартин дел Потро, който отлично знае как се чувства Мъри, след като през годините самият той често отсъстваше от корта заради контузии.

Дълго и прочувствено съобщение написа и Ник Кириос: „Анди, знам, че през по-голямата част от времето ме приемаше като шегаджия, но този път ме изслушай докрай, стари приятелю. Винаги ще бъдеш някой, който е повлиял на спорта по много различни начини. Знам, че не това е начинът, по който искаше да си тръгнеш, но така се получи. Ти ме взе под крилото си още от първите ми дни в тура и до ден днешен си човек, с който се виждам с огромно желание и нетърпение. Ти си един луд тенисист, на светлинни години пред мен. Искам просто да знаеш, че днес не е просто тъжен ден за теб и екипа ти, но е тъжен ден за спорта и за всички, на които си оказал влияние. Искам да знаеш, че всички искаме да продължиш да се бориш. Успех на Australian Open и знай, че ще бъда до теб“.


Силни думи каза и бившият №1 в света Анди Родик, който приключи с тениса на US Open 2012. „Анди Мъри – абсолютна легенда! Част от списъка с най-добре подготвените в тактически аспект тенисисти в историята. Постигна нереални резултати в брутална ера. Надявам се, че ще може да завърши здрав и по силен начин“, написа американецът.

Окуражаващи думи за Мъри казаха още Стан Вавринка, Кевин Андерсън, Джон Милман, Дарън Кейхил, Дани Валверду, Марди Фиш и много други.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини