Мъри се бори като лъв, но загуби от Агут



14-01-2019 15:22 | Николай Драганов

Бившият №1 в света Анди Мъри допусна драматично поражение в първия си мач, след като обяви, че през тази година ще сложи преждевременно край на своята кариера. Има възможност поражението му на старта на тазгодишния Australian Open да се окаже и изобщо последния мач за него.


Британецът се бори наистина като за последно в зрелищен двубой, загубен в крайна сметка от 22-рия поставен Роберто Баутиста Агут от Испания след 4:6, 4:6, 7:6(5), 7:6(4), 2:6. Мачът продължи повече от четири часа, в големи периоди от които Мъри видимо изпитваше сериозна болка, но намираше сили в себе си и неистовата подкрепа от трибуните.


"Наистина обичах да играя тук през годините. Това е невероятно място да играеш тенис. Ако това беше последният ми мач, то това беше невероятен начин за край. Дадох буквално абслоютно всичко, което можех. Очевидно не беше достатъчно", коментира Мъри след поражението.


"Анди заслужава всички тези хора, които дойдоха да го гледат днес. Беше невероятен мач, наистина много здрава битка. Той е тежък съперник, голям боец, даде всичко до последната точка. Искам да го поздравя всичко, което е направил за тениса", добави от своя страна Агут.


Испанецът поведе с 2:0 сета, след като успя да осъществи по един пробив в подаването на Мъри. Бившият №1 пък имаше шанс за пробиви и в двата сета преди да бъде пробит, но не успя да ги реализира. 


Всичко изглеждаше, че ще приключи много по-бързо, когато Агут проби и на старта на третия сет. Тогава обаче Мъри се раздаде до краен предел, успя да върне пробива и да вкара мача в тайбрек, където поведе с минибрейк, но при 5:3 на свой ред беше пробит. Вместо да изгуби сили, той веднага направи втори минибрейк, който му донесе частта. В четвъртия сет двамата сервираха много стабилно и без точки за пробив се стигна до тайбрек, в който Мъри поведе с 6:1 и логично изравни резултата.


Силите му стигнаха до средата на петия решителен сет, в който беше пробит за 2:1. Агут затвърди лесно, а след това направи и нов пробит, който практически сложи край на участието на Анди Мъри в Мелбърн, вероятно завинаги. 


В следващия кръг Агут ще се изправи срещу любимеца на домакините Джон Милман, който се наложи с 3:1 сета над Федерико Делбонис. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини