Кевин Андерсън е аут



16-01-2019 08:26 | Николай Драганов

Шестият в света Кевин Андерсън стана жертва на нова изненада в Мелбърн. Двукратният финалист в турнири от Големия шлем отпадна от тазгодишното издание на Australian Open още във втори кръг след поражение с 6:4, 4:6, 4:6, 5:7 от младия американец Франсес Тиафо.


Двамата се срещнаха три пъти през миналата година, като във всеки един от тези случаи Андерсън спечели. Южноафриканецът поведе с 6:3 и 3:0, но в този момент Тиафо се промени и стигна до обрат и първа победа.


"Потрудих се наистина много здраво. Всичко е въпрос на желание за битка. Момчетата са много добри, въпросът е колко силно го искаш? Аз го наисках наистина много силно", коментира емоциално Тиафо след най-голямата победа в своята кариера.


21-годишният американец достига едва за втори път в своята кариера до трети кръг в турнири от Шлема и за първи път това се случва в Австралия. 


От своя Андерсън, който през миналата седмица спечели турнира в Пуна, напуска надпреварата рано, както това се случи и през миналата година. Тогава той отпадна още в първи кръг за сметка на Кайл Едмънд. 


Любопитна подробност е, че през миналата година именно Едмънд победи Григор Димитров на четвъртфиналите, а Андерсън беше потенциален съперник на Гришо през тази година в четвърти кръг. В такъв вече се превръща Тиафо, стига двамата да спечелят предстоящите си мачове.


Григор играе днес във втори кръг срещу Пабло Куевас, а при победа ще се изправи срещу Фабиано или Опелка. Тиафо пък ще има за съперник в следващия кръг Андреас Сепи, който надигра Джордан Томпсън след 6:3, 6:4, 6:4. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини