Федерер продължава по план



16-01-2019 09:00 | Николай Драганов

Роджър Федерер продължава успешно защитата на своята титла от Australian Open. Швейцарецът записа втора трисетова победа в Мелбърн - 7:6(5), 7:6(3), 6:3 над Даниел Еванс от Великобритания.


Победата е 16-та поредна за Федерер в Откритото първенство на Австралия, което спечели в последните две години. Маестрото допусна първи пробив в турнира, но все пак продължава напред без загубен сет, след като в първи кръг се наложи с 3:0 и над Денис Истомин. 


Еванс имаше повече шансове от Истомин, който не стигна дори до точка за пробив. Британецът сервираше добре в първата част, което важеше и за Федерер. Първата и единствена точка за пробив се откри пред шампиона в 12-тия гейм, но Еванс я отрази и вкара мача в тайбрек.


Решителният 13-ти гейм се оказа коренно противоположен на показаното до този момент, като сервиращите изгубиха общо девет от 12 разиграни точки. Федерер и Еванс си размениха по три минибрейка за резултат 3:3, а Еванс първи взе подаването си за 4:3, след което отново проби за 5:3. Това обаче се оказа последната му точка, а след серия четири поредни швейцарецът взе първата част.


Носителят на 20 титли от Големия шлем проби още на старта на втория сет, а при 5:4 сервираше за 2:0. Вместо това изостана с 15:40 и от втория си шанс Еванс върна пробива, а малко по-късно се стигна до нов тайбрек. Там Федерер беше далеч по-стабилен, не загуби подаването си нито веднъж и с по един минибрейк в началото и в края си гарантира втората част.


В третата част Маестрото показа феноменална игра от начален удар и загуби само една точка на свой сервис, а един пробив в четвъртия гейм беше достатъчен за крайния успех. 


Съперник на Федерер в трети кръг ще бъде победителя от мача между младия американец Тейлър Фритц и Гаел Монфис. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини