Нишикори оцеля в луда битка с Карлович



17-01-2019 08:58 | Николай Драганов

Поставеният под №8 в схемата Кей Нишикори постигна драматична победа над хърватския ветеран Иво Карлович в двубой от втори кръг на Australian Open.


Японецът се наложи с 6:3, 7:6(6), 5:7, 5:7, 7:6(10) след почти четири часа на корта, а 39-годишният Карлович за пореден спечели сърцата на публиката с уникалната битка, която предложи на шампиона от Бризбън.


"Карлович почти беше спечелил мача, особено в петия сет. Беше наистина тежък мач, който можеше да се развие и в двете посоки. Тайбрекът на петия сет също можеше да се развие и в негова полза. Не знам как успях да спася няколко точки за пробив, но съм щастлив от победата. Мисля, че тя означава много, наистина съм щастлив, че продължавам напред", коментира 10 години по-младия японец.


Доктор Иво завърши със 60 аса и може много да съжалява, тъй като водеше с 7:6 преди два двои сервиса в решителния тайбрек до 10 точки, който от тази година се провежда в Мелбърн при резултат 6:6 в петия сет. Хърватинът обаче изгуби и двете подавания, Нишикори поведе с 8:7 и от своя страна реализира точки при своите два начални удара, което му донесе крайния успех. 


Японецът има най-добрия процент в Откритата ера що се отнася до спечелването на решителни сетове - 126 спечелени към 40 загубени или 76%. Освен това Нишикори запази традицията никога да не е губил, когато е повеждал с 2:0 сета. 


В следващия кръг японецът ще се изправи срещу Филип Колшрайбер или Жоао Соуса. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини