Предложиха работа на Анди Мъри



Предложиха работа на Анди Мъри
Свързани играчи
Тагове
17-01-2019 13:41 | Tennis24.bg

Британската тенис асоциация (LTA) е готова да работи с Анди Мъри, когато той прекрати своята кариера. Целта е шотландецът да помогне с развитието на млади тенисисти, които да намерят място в топ 100 на световната ранглиста в срок от пет години.

Мъри, който отпадна още в първия кръг на откритото първенство на Австралия в понеделник, критикува открито политиката на местната тенис асоциация, която не се възползва от неговата отлична кариера, за да развие спорта във Великобритания. Точно след този коментар президентът на LTA Скот Лойд заяви за Дейли Телеграф, че е готов да работи с Мъри.

"Всички искаме едно и също - да се възползваме от невероятната кариера на Анди и да превърнем неговите успехи в традиция. Имали сме и преди разговори с него и майка му Джуди за това как да развием програмата за ученици. Преди обаче се съгласихме единодушно, че за Анди е най-важно да се фокусира върху кариерата си. Както той вече каза, децата трябва да започват да тренират тенис в най-ранна възраст. Най-лесно ще стане с училищна програма. Готови сме да му помогнем, когато той реши да започне този проект", заяви Лойд.

Директорът Саймън Тайсън добави, че LTA е готова да изготви 10-годишна стратегия за развитие под името "Наследството на Мъри".

"Винаги сме готови да приемем Анди в програмата. Той е икона, вдъхновение и идеал за всеки британски тенисист. През първите пет години искаме да помогнем на петима британци да стигнат до то 100. Кейти Боултър (97) вече го направи и се надявам да видим същото от други четирима до 2023-а година", каза Тайсън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини