Бердих и Циципас крачат напред в Мелбърн



18-01-2019 08:56 | Николай Драганов

Бившият №4 в света Томаш Бердих се класира за четвърти кръг на Australian Open. 33-годишният чех надигра с 5:7, 6:3, 7:5, 6:4 Диего Шварцман за своята трета победа в Мелбърн през тази година.


В мача срещу Шварцман чехът допусна първи пробив на турнира, но все пак се класира за четвърти кръг, което се е случвало вече 11 пъти в неговата кариера. По толкова участия в тази фаза имат още Рафаел Надал, Новад Джокович и Стефан Едберг, а водач в тази класация е Роджър Федерер със 17.


Бердих пропусна последните пет месеца от миналия сезон заради болки в гърба, но изглежда близо до високото си ниво, което го държа в елита на световния тенис дълги години.


В четвърти кръг Бердих ще се изправи срещу поставения под №2 Рафаел Надал или младата австралийска звезда Алекс де Минор. 
Място в четвърти кръг си осигури и гръцката звезда Стефано Циципас, който се наложи с 6:3, 3:6, 7:6(7), 6:4 над Николоз Басилашвили от Грузия. По този начин Циципас изравни най-доброто си класиране в турнирите от Големия шлем.


За място на четвъртфиналите Циципас ще трябва да преодолее много тежък съперник - шампионът от последните две издания на Australian Open Роджър Федерер, който победи с 3:0 Тайлър Фритц от САЩ. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини