Надал срещу Австралия - 3:0



18-01-2019 12:32 | Николай Драганов

Световният №2 Рафаел Надал записа трета победа на Australian Open, като за трети път през година отстрани представител на домакините. 


Жертва на Надал в трети кръг стана младият Алекс де Минор, който даде всичко от себе си, но не успя да затрудни особено испанеца поне по отношение на резултата - 6:1, 6:2, 6:4 за Рафа в отделните части.

 

Това беше втори двубой на Надал срещу 19-годишния австралиец след мача им на Уимбълдън през 2018-та, отново спечелен в три сета от испанеца.

 

Де Минор получи, а и напълно заслужи с играта си бурна подкрепа от трибуните, като на няколко пъти реализира феноменални удари, но опитът на Надал му позволи да гаси сравнително лесно позитивните емоционалин пожари, които подпалваше Де Минор в определени моменти от мача. 

 

Особено емоционален беше последния гейм, в който австралиецът спаси пет мачбола, но в крайна сметка от шестия опит Надал затвори срещата. 

 

Рафа продължава без загубен сет в турнира през този сезон, след като в първи кръг победи с 3:0 Джеймс Дъкуорт, а във втори взе чист успех над Матю Ебдън. 


На осминафиналите Матадора за първи път тази година в Мелбърн ще се изправи срещу представител на друга нация - чехът Томаш Бердих, който надигра Диего Шварцман в четири сета. 


Това ще бъде двубой №25 между двамата, като до този момент Рафа има 19 победи и 4 загуби от чеха. Една от малкото победи на Бердих и единствена след 2006-та година обаче е именно в Мелбърн, където през 2015-та година той се наложи на четвъртфинал над Надал, при това в три сета. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини