Раонич нанесе ново разочарование на Зверев



21-01-2019 08:57 | Николай Драганов

Милош Раонич се класира с неочаквана лекота за четвъртфиналите на Australian Open, след като надигра с 3:0 сета световният №4 и шампион от финалите на ATP Александър Зверев. 


Канадецът се наложи с 6:1, 6:1, 7:6(5) и ще играе за четвърти път на четвъртфинал в Мелбърн, докато отношенията между Зверев и турнирите от Големия шлем остават доста хладни - той все още е достигал най-много именно до четвъртфинал, което се случи през миналата година на "Ролан Гарос".


За място на полуфинал Раонич ще спори с Борна Чорич или Люка Пуй. 


"Играх невероятно днес, направих много неща невероятно и наистина съм горд. Не беше лесно. Имах точки за спечелване на мача при 5:4 и ми се искаше да ги бях отиграл различно. Но продължих напред, концентрирах се върху своето подаване. Трябва да опитам да остана фокусиран. Всичко се получи днес за мен и съм щастлив как завърши", коментира Раонич, който през 2016-та игра полуфинал в Откритото първенство на Австралия, а рекордът му е финалът на Уимбълдън през същата година.


Раонич наниза 45 срещу само 21 уинъра за Зверев, а германецът не можа да скрие яда от своето представяне и счупи ракетата си в средата на втория сет (виж видео)

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини