Ще има нова водачка в ранглистата при дамите



Ще има нова водачка в ранглистата при дамите
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
22-01-2019 16:54 | Tennis24.bg

Симона Халеп, която приключи участието си на Australian Open на осминафинафиналите, ще загуби лидерската си позиция в ранглистата на WТА за първи път от февруари 2018 година.

Румънката беше начело в класацията в продължение на 42 седмици, но вчера отстъпи на Серена Уилямс в три сета и това ще ѝ коства водачеството. През миналата година румънката достигна до финал в Мелбърн. Според резултатите от Откритото първенство на Австралия до момента Халеп ще има 5582 точки в ранглистата.

По този начин тя ще се прости с първото място, за което претендират чехкинята Петра Квитова, японката Наоми Осака, украинката Елина Свитолина и още една чехкиня - Каролина Плишкова, които продължават борбата за крайна победа в турнира.

На полуфинала Квитова ще играе с американката Даниел Колинс, а четвъртфиналите са Плишкова - Серена Уилямс и Осака - Свитолина.

За класиране на полуфинала тенисистките получават по 780 точки, а за класиране на финал 1300. Победителката прибавя 2000 точки към личната ранглиста. Актуалната ранглиста ще бъде обновена след края на първия за годината турнир от Големия шлем.

През юни 2018 година Симона Халеп спечели първия турнир в кариерата си в Шлема - Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини