Осака на втори пореден голям финал



24-01-2019 09:48 | Tennis24.bg

21-годишната Наоми Осака се класира на втори пореден финал в турнирите от Големия шлем. След титлата си от US Open в края на миналата година, Осака ще играе за трофея и на Australian Open.


Това стана факт след успех на японката с 6:2, 4:6, 6:4 над Каролина Плишкова във втория полуфинал при дамите. Нейна съперничка в битката за втори мейджър трофей ще бъде Петра Квитова, която надигра Даниел Колинс от САЩ в другия полуфинал.


Японката се намира в серия от 13 победи в турнирите от Шлема. За последно някоя състезателка спечели две поредни титли от най-високата категория през 2015-та година, когато това стори Серина Уилямс.


В днешния полуфинал Осака показа типичния за себе си агресивен тенис и наниза цели 56 уинъра срещу 20 за нейната съперничка. Японката спечели категорично първата част, в която не даде дори точка за пробив на Плишкова. 


Втория сет също започна с пробив в нейна полза, но Плишкова успя да пробие за първи път в мача още във втория гейм. При 5:4 в полза на чехкинята, тя проби отново и изравни сетовете.


Решителната трета част започна с много дълъг втори гейм, в който Плишкова игра много силно и стигна до три точки за пробив, но всеки път младата японка успяваше да демонстрира невероятна психика и в крайна сметка спаси подаването си.


Още в следващия трети гейм Осака на свой ред проби, при това на 0, а до края на мача японката така и не изпусна инициативата за по-дълъг период и затвори срещата, което означаваше втори финал за нея в Големия шлем. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини