Джокович срещу Пуй за първи път, но какъв



24-01-2019 17:00 | Станко Димов

Новак Джокович ще се изправи срещу Люка Пуй в петък в спор за място на финала на Откритото първенство на Австралия. Макар и двамата да са от години в тура, те никога не са играли един срещу друг в официален двубой. Сърбинът имаше труден старт на седмицата. В понеделник той остана на корта до късно през нощта в двубоя си срещу Данийл Медведев, а след срещата призна, че е изпитвал затруднения в края.

„Не се чувствах добре в последните 20 минути. Имах леки смущения, но нищо сериозно“, сподели Ноле.

Два дни по-късно той се изправи срещу Кей Нишикори. При 6:1, 4:1 в полза на Ноле, японецът се отказа заради контузия. Срещата продължи едва 52 минути.
„Точно това ми препоръча докторът. След двубоя ми с Медведев беше хубаво да не прекарвам много време на корта. Изиграх доста срещи тази година, на още един полуфинал съм. Ще направя всичко по силите си да бъда готов за него“.

За Джокович това ще бъде седмо участие на полуфиналите в Мелбърн, а за Пуй първо изобщо във финалната четворка на турнир от Шлема.
Миналата година, след като дебютира в Топ 10 през март, французинът сякаш загуби пътя. „Загубих насладата от това да бъда на корта, не ми се живееше по турнирите“, сподели Пуй.

„Имах нужда да помисля за себе си, за кариерата си, за това какво изобщо искам да правя. Казах си: „Окей, сигурни имаш още 10 години в тура, искаш да ги изкараш по този начин, или искаш да им се наслаждаваш. Да се наслаждаваш на факта, че можеш да играеш на най-големите кортове в света, пред невероятни публики, да постигнеш още няколко големи цели, да спечелиш големи титли?“. Казах си, че трябва да си размърдам задника и да се върна“, разкри французинът.

През декември той започна работа с Амели Моресмо, двукратна шампионка в турнирите от Големия шлем, включително и Australian Open 2006.
„Започнах ново приключение с моя отбор, с Амели, с Люик. Мисля, че това беше правилното решение за мен. Исках да тренирам. Отново се наслаждавах на играта. Това беше най-важното“, каза Пуй.

Сега пред французина обаче стои изключителен тест – дуел със световния №1 Джокович, който има едва 8 поражения от 74 срещи в Мелбърн Парк.

„Турнирите от Големия шлем винаги са били изключително мотивиращи и вдъхновяващи да покажеш най-доброто на което си способен“, сподели Джокович. „Най-хубавите ми спомени са на този корт. През годините винаги съм получавал страхотна подкрепа от феновете“.

Макар да не са се срещали никога до момента, Ноле знае какво да очаква от двубоя с Пуй.  
„Битка! Той (Пуй) не се страхува да покаже най-добрия си тенис на най-големите арени в спорта. Очаквам да излезе на корта уверен и със самочувствие, както обикновено. Той определено заслужава да бъде в Топ 10, вероятно дори в Топ 10 на света. Той притежава качествата и потенциала, няма спор в това“.

„Забавно е, че ще се изправим един срещу друг за първи път. Толкова много пъти сме тренирали заедно. Познаваме се добре един друг, при това от доста време. Надявам се, че и двамата ще бъдем свежи, здрави и ще предложим на публиката незабравимо шоу“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини