Шарапова срещу Азаренка - "най-шумният" възможен финал



01-04-2011 21:19 | Николай Драгиев

Виктория Азаренка и Мария Шарапова заслужено достигнаха финала на силния турнир от категорията Premier Mandatory в Маями. Тенисистките освен като визия си приличат и по още едно нещо - издават доста силни звуци, когато отиграват топката.

 

Някои анализатори вече нарекоха битката "най-шумния финал" в последно време тъкмо заради виковете на двете.

 

В последно време нито една от двете не демонстрира нивото, което се очаква и затова евентуална титла би била особено важна за всяка от тях.

 

Мария Шарапова не е била на финал от миналото лято, но затова пък от другата седмица се завръща в топ 10 за първи път от 2 години. Виктория Азаренка пък може да достигне рекордното за нея шесто място в ранглистата, ако спечели трофея в Маями, който би бил втори за нея.

 

"Това е най-големият възможен турнир след тези от "Големия Шлем". Наистина искам да спечеля тук," заяви Шарапова.

 

Рускинята има особено добри постижения във финални срещи - 22 победи и само 11 загуби. Доста по-лошо е представянето на Азаренка, която има 5 титли и 6 загубени финала.

 

Букмейкърите обаче отчитат, че Азаренка, която победи по пътя си към финала Ким Клайстерс и Вера Звонарьова, е фаворит за титлата. Ставките са нея се приемат при около 1.60 срещу 2,2 за Шарапова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини