Квитова: Не мога да повярвам, че играх на финала



Квитова: Не мога да повярвам, че играх на финала
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
26-01-2019 17:51 | Tennis24.bg

Петра Квитова заяви, че е доволна от представянето си на Откритото първенство на Австралия, въпреки че загуби в спора за титлата от Наоми Осака с 6:7(2), 7:5, 4:6. След победата Осака ще оглави световната женска ранглиста.

"Невероятно! Не мога да повярвам, че играх на финала. Това беше великолепен финал. Наоми игра много добре, поздравявам я за победата и за първото място в световната ранглиста", каза Квитова след двубоя.

"Беше отличен турнир за мен. Благодаря на моето семейство и на приятелите ми, както и на всички фенове за подкрепата. Винаги е удоволствие да играя тук. Благодаря на моя щаб, който ми помогна много да остана позитивна, което не винаги е лека задача", каза още чехкинята, която е двукратна шампионка от "Уимбълдън".

"Женският тенис е много равностоен и непредвидим. Наистина никога не знаеш кой ще стигне до финала. Но определено Осака играе страхотно. Тя е наистина голям играч, както показват и резултатите. Осака спечели Откритите първенства на САЩ и Австралия - това е невероятно постижение", заяви още Квитова.

От понеделник чехкинята ще бъде номер 2 в света, което е изравнен личен рекорд. Квитова беше на същата позиция в ранглистата и през 2011 година.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини