Хюит с остра критика към Пике заради Купа Дейвис



30-01-2019 11:55 | Tennis24.bg

Лейтън Хюит разкритикува сериозно промяната на формата в Купа Дейвис - най-големият и значим отборен турнир по тенис за мъже. Бившият №1, който е и капитан на Австралия за състезанието, смята, че промените, които футболистът на Барселона Жерар Пике прави чрез своята инвестиционна компания "Космос" са "абсурдни" и не от полза за тениса.

119-годишната надпревара вече ще се провежда в рамките на една седмица, където отбори от 18 държави ще определят крайния победител, пренебрегвайки старата система на разменено домакинство.

"Пике не разбира нищо от тенис. Това е все едно аз да правя промени в Шампионската лига", сподели Хюит пред репортери. "Първо, премахна системата с разменено домакинство, а след това и петсетовия формат. Погледнете, най-добрите и интересни тенис турнири са тези от Големия шлем, където се играят пет сета. Също така е абсурдно всички мачове да се играят на едно място. Не мисля, че много от топ играчите ще участват", завърши Хюит.

Неговата Австралия ще играе квалификационен мач срещу Босна и Херцеговина в Аделаида в петък и събота. Финалният турнир за Купа Дейвис ще се проведе в Мадрид от 18 до 24 ноември. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини