Аделаида ще приеме нов турнир от ATP и WTA



02-02-2019 08:37 | Николай Драганов

Австралийският град Аделаида ще бъде домакин на нов турнир по тенис при мъжете и жените от следващата година, като съревнованието ще се проведе преди началото на Аустрелиън Оупън, съобщи Тенис Австралия. 


Сидни и Бризбейн вече бяха определени като домакини на новата отборна надпревара ATP World Team Cup, която ще събере 24 страни от 3-10 януари в подготовката за Откритото първенство на Австралия в Мелбърн. Очаква се и Пърт да бъде обявен в скоро време като третия град-домакин на събитието. 


"За нас е важно да се подобряваме постоянно от гледна точка на това, което предлагаме на нашите фенове в Австралия, а именно това да видят любимите си тенисисти, както и самите играчи да опитат от нови предизвикателства“, заяви изпълнителният директор на Тенис Австралия Крейг Тили. 

 


"Основна част от тази визия е осигуряването на повече тенис от световно качество в главните градове в Австралия, а Аделаида е точно един от тях. Това е важна стъпка напред към извисяването на тениса до нови върхове и осигуряването на вдъхновение за бъдещите поколения“, завърши той. 


Все още няма обявени дати за турнира в Аделаида, но по всяка вероятност надпреварата ще замени съревнованието в Сидни. Тили добави в коментара си, че очаква турнирът да привлече повече от 120 от топ тенисистите при мъжете и жените на сингъл и двойки, като наградният фонд ще бъде на стойност 1.4 млн. долара. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини