Рафа доволен от успеха над Федерер, тръпне за двубоя с Ноле



02-04-2011 13:47 | Станко Димов

Рафаел Надал очаквано бе на седмото небе след победата над големия си съперник на корта Роджър Федерер. Световният номер 1 изигра силен двубой и се наложи в два сета. На другия полюс бе представянето на швейцареца, който определено не бе на необходимото ниво.


„Като цяло мисля, че изиграх много, много добър мач. Особено стабилен бях в първия сет”, коментира Надал.


„През втория сет не аз бях толкова добър, а Федерер игра ужасно. Направи повече грешки от обичайното. Опитваше се да не влиза в разигравания, да завърши точката по-бързо, но не се получи. Представих се солидно и от основната линия. Почти не правех грешки от форхенд, бях агресивен. Затова за Роджър не беше никак лесно да отговори на играта ми и да се върне в мача”, каза още световният номер 1.


Във финала, Рафа ще се изправи срещу Новак Джокович, който продължава да е непобеден от началото на годината. Двамата определиха и носителя на трофея в Индиън Уелс, когато Ноле осъществи обрат и се наложи с 2:1 сета.


„Мисля, че в този мач (финала в Индиън Уелс) пропуснах своя шанс. През втория сет загубих от концентрацията и ритъма си. Движението ми по корта не беше каквото исках, което се отрази и в подготовката ми за ударите. Започвах да играя дефанзивно и оставих Джокович да вземе инициативата. А когато срещу теб е играч от неговата класа е невъзможно да победиш”, разказа испанецът.


 За първи път от 1995-та година турнирите в Индиън Уелс и Маями имат едни и същи финалисти. Преди 16 години за двата трофея спореха легендарните американци Андре Агаси и Пийт Сампрас. Тогава в Индиън Уелс се наложи Сампрас, а Андре взе реванш с Маями.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини