Момчетата - четвърти, момичетата - шести на Европейската зимна купа до 14 г.



03-02-2019 22:16 | Николай Драганов

Юношите на България до 14 г. завършиха на четвърто място Европейската отборна зимна в Белгия. В спор за третото място нашите момчета отстъпиха с 1:2 победи на Чехия.


Адриано Дженев отстъпи с 3:6, 1:6 на Лукас Велик. След това Илиян Радулов загуби с 4:6, 6:4, 1:6 на Юкуб Менсик. Българчетата спечелиха служебно срещата на двойки.


България е в състав (ТК "Хасково", гр.Хасково), Илиян Радулов (ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив) и Виктор Марков (ТК "Диана", гр.София). Капитан е Димитър Константинов.

 

За финалите в Чехия се класираха отборите на Белгия и Великобритания.

 

Националките на България от същата възрастова група - до 14 г. - завършиха на шесто място на Европейската отборна зимна купа, която се проведе в Пловдив. В последната си среща нашите момичета отстъпиха на Испания с 0:3 победи.

 

В първата среща Мария Рогачева допусна обрат и отстъпи с 6:2, 3:6, 0:6 на Рагуел Чика. Сред това Анастасия-Александра Николова загуби в три сета от Алиана Герлингс. В срещата на двойки Йоанна Радулова и Мария Рогачева паднаха с 2:6, 3:6 от Нароя Алансабъл и Алиана Герлингс.

 

Надпреварата се проведе в зала „Атаро Клима". Състезанието се осъществи със съдействието „АТАРО Клима" ЕООД, Община Пловдив, Българска Федерация по Тенис и ТК „Пловдив 1981".

 

България се представи в състав Йоанна Радулова (ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив), Анастасия-Александра Николова (ТК "Супер Спорт", гр.Варна) и Мария Рогачева (ТК „Пловдив 1981"). Капитан на България е Александър Пенев.

 

За финалите в Чехия се класираха отборите на Румъния и Сърбия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини