Вика мислела да се откаже, сега се наслаждава на тениса03-04-2011 01:33 | Николай Драгиев

Виктория Азаренка разкри, че за кратък период от време през ума й е минало дори да се откаже от тениса, след като през 2010 година не успя да направи големия пробив, който се очакваше от нея.

 

Белорускинята призна, че събитието, което е променило подхода й към играта е била загубата й от Даниела Хантухова в Доха в мач от първи кръг. След срещата тя е имала възможност да се прибере в родния Минск и да обмисли ситуацията, в която се намира.

 

Ефектът от това се видя бързо и вчера Вика надви Мария Шарапова с 6:1, 6:4 по пътя си към титлата на турнира Sony Ericsoon Open.

 

"Наистина успях да осъзная нещата, които искам да постигна в моя живот. Установих, че ми е нужно да открия златната среда в живота, за да повиша нивото си на представяне," обясни Азаренка след триумфа над Шарапова в Маями.

 

"За кратко, съвсем кратко, но майка ми бързо ме върна в правия път," отговори Азаренка на въпрос дали е мислела да спре с тениса в някои от тежките моменти от кариерата й.

 

"Какво по-хубаво от това, че правя нещото, което обичам - да играя тенис. Вижте какво става например в Япония. За мен е важно да играя добре, не ми пука дали ще допускам загуби.

 

"Имам предвид, че не е нужно да се драматизират пораженията. Губиш един тенис мач и това не е краят на света," обясни още Вика, която допълни, че правилната й психическа настройка много е помогнала в последната седмица.
Коментари
Турнир: Serbia Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Белград, Сърбия
Настилка: Клей
Награден фонд: €711,800

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €1,702,800

Official Website | Livescore
Други новини